Istoria unei bucătării de doar 5.6 m². O renovare de poveste!

Eu locuiesc cu mama într-un apartament mic cu două camere. Ca şi în majoritatea apartamentelor de acest tip, frigiderul nostru era amplasat în coridor, căci în bucătărie nu avea loc. Tot din lipsă de spaţiu mama a fost nevoită să renunţe şi la cuptor. De aceea când noi ambele ne-am decis să facem reparaţie în bucătărie, principalul obiectiv pe care ni l-am propus era crearea spaţiului pentru frigider şi cuptor. Cel de-al doilea obiectiv a fost, bineînţeles, aspectul estetic.

Majoritatea oamenilor ce au bucătărie mică renunţă de bunăvoie la un aspectul frumos al acesteia, dar eu am insistat să facem tot posibilul ca să o realizăm şi pe asta, sarcină care s-a dovedit a fi mult mai dificilă decât a găsi loc pentru frigider şi cuptor. Am fost pe la o mulţime de saloane de mobilă, dar toate modelele care ne plăceau nu se încadrau nicidecum în cei 5,6 m² ai noştri. În schimb consultanţii din magazinele de gresie ne sugerau că la aşa suprafaţă ne putem permite chiar şi cele mai luxoase produse.

Reparaţia a fost chiar foarte dificilă. Practic tot ce veţi vedea în pozele de mai jos a trebuit să fie refăcut de 2-3 ori ca să capete aspectul pe care ni l-am dorit.

Dar să trecem la imagini. Din păcate chiar prin bucătăria noastră trece această ţeavă legată de calorifer, pe care noi l-am înlocuit.

Într-un final am decis să sacrificăm acest spaţiu preţios şi pur şi simplu să-l acoperim cu un dulap. Am profitat de această situaţie şi am integrat şi cuptorul în acest dulap. În compartimentul de sus al dulapului păstrăm cerealele, iar în cel de jos ţinem vesela pe care o folosim mai rar.

Noi cu mama demult visam să avem chiuvetă la geam. Vreau să vă atrag atenţia mai ales asupra robinetului! M-am îndrăgostit de el dintr-o privire, iar în primele zile după instalare eram în culmea fericirii de fiecare dată când îl vedeam.

Tăblia am făcut-o din piatră artificală, e mai ieftin şi ceva mai practic. Iar ţevile de gaz au rămas la vedere, nu am avut ce să le facem.

Iluminarea naturală pe timp de iarnă.

Faţadele lucioase măresc vizual spaţiul.

Pervazul larg nu este doar un spaţiu de lucru suplimentar, dar şi un teren fertil pentru creativitate.

Iată nişte decoraţii de revelion.

Brâul l-am făcut din gresie. Modelul ni s-a părut foarte reuşit, dar e curios că pe internet el a fost distribuit mai mult ca exemplu pentru camera de baie.

Iniţial ne gândeam să instalăm un frigider integrat, dar după ce am citit pe forumuri câte probleme apar, am decis să alegem totuşi unul separat.

Mama ţine mult la aparatul de radio pe care îl are din tinereţe, de aceea l-am păstrat, adaptându-l puţin la noul design.

Pe podea am pus faianţă spaniolă, care e una dintre cele mai bune de pe piaţa noastră. Acest imprimeu e al doilea element preferat al meu după robinet.

Iată ce iluminare originală a ales mama.

Tapetele au o nuanţă ceva mai închisă. Ne-am gândit că în acest fel se va compensa oarecum culoarea deschisă a faţadei mobilei. Acum ne gândim că dacă am fi ales o nuanţă colorată, ieşea la fel ceva frumos.

Unica problemă pe care o avem acum în bucătărie este masa, căci nu putem găsi nicidecum una care să aibă dimensiunile potrivite. Chiar dacă asta era cam cea mai mică măsuţă pe care am putut-o găsi, în raport cu dimensiunile bucătăriei ea pare foarte mare.

Iată cum arată intrarea în bucătărie.

În coridor atmosfera o creează nişte păsărele pe tapete.

Apropo, deasupra mesei am pus o oglindă, pentru care am ales o ramă în stil clasic.

Ce bine că într-un spaţiu atât de mic şi-a găsit loc şi prietenul nostru patruped!

În sfârşit vă arăt şi nişte panorame strâmbe făcute cu telefonul mobil.

error: Content is protected !!